Business Internaţional

China propovăduieşte comunismul luminat acasă la americani, cu un nou canal de televiziune

China propovăduieşte comunismul luminat acasă la americani, cu un nou canal de televiziune

Autor: Radu Racu

05.01.2012, 13:54 847

China va lansa un canal de televizune cu programe non-stop în Statele Unite în primul trimestru al anului, în cadrul unui efort naţional de a extinde programele de radiofuziune de stat peste graniţe, scrie Bloomberg.

"Este misiunea noastră de a propaga informaţii despre China peste hotare", a declarat Yan Xinxia, director la Consiliul de Stat pentru Informaţii al Chinei. Canalul de televiziune care va emite în SUA se va numi TodayChina şi va fi partener cu CMMB Vision Holdings. Postul TV va putea fi recepţionat gratuit, prin serviciile de televiziune digitală din New York.

Politica de extindere a programelor de televiziune chineze a fost anunţată recent de preşedintele Hu Jintao, care a avertizat asupra influenţelor programelor vestice asupra societăţii chineze. "Vestul foloseşte mijloace culturale pentru a dezbina China, iar noi trebuie să fim atenţi la această ameninţare", a declarat Hu săptămâna aceasta.

Într-un alt discurs din luna octombrie a anului trecut, Hu Jintao avertiza: "Forţe internaţionale încearcă se ne occidentalizeze şi să ne dezbine folosind cultura şi ideologia".

Noul canal de televiziune care va emite în New York va include ştiri şi emisiuni de divertisment în limba engleză şi chineză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO