Business Internaţional

China răspunde „cu aceeaşi monedă” la sancţiunile aplicate de SUA, pe fondul conflictului dintre Bejing şi Washington. Măsurile vizează sancţionarea a trei membri ai Congresului SUA şi a unui ambasador

China răspunde „cu aceeaşi monedă” la sancţiunile...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.07.2020, 17:44 216

Administraţia din China a anunţat, luni, că va impune sancţiuni împotriva a trei membri ai Congresului SUA şi a unui ambasador ca reacţie la acţiuni similare aplicate săptămâna trecută de Washington contra a patru oficiali chinezi implicaţi în abuzuri în regiunea Xinjiang.

Beijingul a anunţat sancţionarea senatorilor americani Marco Rubio şi Ted Cruz, a congresmanului Chris Smith şi a ambasadorului american pentru Libertate Religioasă, Sam Brownback. De asemenea, va fi sancţionată Comisia executivă a Congresului pentru Afaceri Chineze, porivit agenţiei Associated Press.

Cei patru oficiali americani au criticat vehement politicile Partidului Comunist chinez faţă de grupuri minoritare. Statele Unite au blocat activele a patru oficiali chinezi de rang înalt, impunându-le restricţii de călătorie.

Sancţiunile "au afectat grav relaţiile China-SUA. China va riposta în continuare, în funcţie de evoluţia situaţiei", a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing. China este determinată să îşi susţină suveranitatea naţională faţă de ingerinţele în afacerile interne, a subliniat Hua Chunying.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO