Business Internaţional

China revine la creşterea economică în T2, dar mult sub nivelurile cu care era obişnuită

China revine la creşterea economică în T2, dar mult sub nivelurile cu care era obişnuită

Autor: Mediafax

17.07.2020, 00:00 78

China, a doua economie ca mărime a lumii, a înregistrat o creştere a PIB de 3,2% în trimestrul doi, după căderea de la începutul anului, însă consumul intern şi investiţiile rămân slabe, scrie Reuters. Creşterea vine după o scădere puternică, de -6,8% în primul trimestru, prima contracţie începând din cel puţin 1992.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu -1,8% faţă de iunie anul trecut - a cincea lună consecutivă de declin -, evoluţia fiind mult mai slabă decât estimările care indicau o creştere de 0,3%, după o scădere de -2,8% în luna mai. În prima jumătate a anului, economia s-a contractat cu 1,6% faţă de un anul trecut, au arătat datele, subliniind impactul crizei de sănătate şi natura neuniformă a recuperării în China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului trecut.

Creşterea infecţiilor cu coronavirus în unele ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii, a afectat exporturile chineze, în timp ce pierderile de locuri de muncă şi îngrijorările în materie de sănătate au menţinut consumatorii precauţi. Se aşteaptă ca autorităţile să menţină sprijinul în a doua jumătate a anului, pentru a susţine redresarea economică. 

 
AFACERI DE LA ZERO