Business Internaţional

China se aşteaptă să desfiinţeze 1,8 miloane de locuri de muncă în producţia de cărbune şi oţel

China se aşteaptă să desfiinţeze 1,8 miloane de...

Autor: Marius Oncu

29.02.2016, 11:14 157

Autorităţile chineze au oferit, astfel, pentru prima dată, cifre care arată amploarea dificultăţilor statului în ceea ce priveşte managementul pieţei muncii, afectată de încetinirea creşterii economice şi de supradimensionarea companiilor de stat.

Ministrul pentru resurse umane şi securitate socială, Yin Weimin, a declarat într-o conferinţă de presă că 1,3 milioane de persoane din producţia de cărbune şi-ar putea pierde locurile de muncă, în timp ce în industria oţelului numărul posturilor desfiinţate s-ar ridica la 500.000.

Oficialul chinez nu a înaintat un calendar în privinţa concedierilor.

Aproximativ 12 milioane de persoane sunt angajate în producţia de cărbune şi oţel din China, potrivit datelor publicate de biroul de statistică de la Beijing.

"Implică relocarea a 1,8 milioane de persoane în total. Acest proces va fi foarte dificil, dar suntem foarte încrezători", a spus Yin.

Guvernul de la Beijing va aloca pe parcursul a doi ani fonduri de 100 de miliarde de yuani (15,27 miliarde de dolari) pentru relocarea muncitorilor afectaţi de programele de reducere a supracapacităţii de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO