Business Internaţional

China şi Germania spun NU războiului: Cancelarul Scholz şi premierul Chinei cer acţiuni pentru oprirea conflictului dintre Rusia şi Ucraina

China şi Germania spun NU războiului: Cancelarul Scholz...

Autor: Mihai Draghici

04.11.2022, 14:34 93

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi premierul Chinei, Li Keqiang, au pledat vineri, în cursul întâlnirii de la Beijing, pentru acţiuni diplomatice în sensul opririi războiului dintre Rusia şi Ucraina şi s-au declarat preocupaţi de ameninţările privind utilizarea armelor nucleare.

Cancelarul Scholz a afirmat, după discuţii cu premierul Chinei, că Berlinul şi Beijingul sunt de acord că ameninţările Rusiei privind potenţiala folosire a armelor nucleare sunt "inacceptabile", iar un astfel de atac ar depăşi o "linie roşie" în relaţiile internaţionale, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Premierul Chinei, Li Keqiang, a afirmat că este de acord cu Germania asupra necesităţii găsirii unei soluţii pentru "oprirea rapidă" a războiului din Ucraina. "Nu ne putem permite o nouă escaladare a conflictului", a afirmat Li Keqiang, îndemnând Rusia şi Ucraina să reia negocierile pentru o soluţie diplomatică.

Olaf Scholz a catalogat China ca fiind "o mare putere" şi a justificat vizita la Beijing, pe fondul criticilor referitoare la faptul că este primul lider occidental care vizitează statul chinez după consolidarea puterii preşedintelui Xi Jinping. Scholz a argumentat că, în perioadele de crize mondiale, discuţiile sunt cu atât mai importante. "Este bine şi corect să mă aflu astăzi la Beijing", a subliniat cancelarul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO