Business Internaţional

China va avea dificultăţi să înregistreze o creştere economică de peste 6,5% în 2016-2020

China va avea dificultăţi să înregistreze o creştere...

Autor: Anca Dumitrescu

11.01.2016, 11:11 140

Li Wei a făcut afirmaţia la o conferinţă la care a participat în timpul weekend-ului, a relatat luni publicaţia China Securities Journal, citată de Reuters.

"În ultimii 30 de ani de reforme şi deschidere a economiei, PIB-ul Chinai a înregistrat o creştere anuală de circa 10%. Faţă de aceasta, creşterea de 6,5% nu este mare, dar va fi dificil să fie atins acest ritm", a spus Li Wei.

El a arătat că principalii factori negativi vor fi încetinirea economiei mondiale, creşterea costurilor cu forţa de muncă, care erodează avantajul concurenţial, şi amplificarea îngrijorărilor referitoare la mediu, ceea ce va face ca China să nu mai poată să industrializeze în ritm rapid terenurile arabile.

Preşedintele Xi Jinping a declarat că China trebuie să menţină o creştere economică medie de minim 6,5% în următorii cinci ani, pentru a îndeplini obiectivul de a dubla PIB-ul şi venitul pe cap de locuitor până în 2020, comparativ cu 2010.

Autorităţile din China urmează să publice date privind evoluţia anuală a PIB pe 19 ianuarie, fiind de aşteptat ca avansul economic să fi încetinit în 2015 la circa 7%, cel mai lent ritm din ultimul sfert de secol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO