Business Internaţional

China vrea să construiască un oraş mai mare decât Japonia

China vrea să construiască un oraş mai mare decât...

Autor: Alexandra Marcu

25.07.2015, 10:13 19886
 
China intenţionează să transforme capitala Beijing într-un mega-oraş care se va întinde pe o suprafaţă de peste 200.000 de kilometri pătraţi şi care va avea o populaţie de 130 de milioane de locuitori, scrie Business Insider.
 
Noua structură se va numi Jing-Jin-Ji, va avea o dimensiune apropiată de cea a României şi va depăşi populaţia Japoniei cu 3 milioane de locuitori, subliniază Business Insider.
 
Jing-Jin-Ji va “profita” de resursele din fiecare regiune din apropiere: oraşul Beijing, portul Tianjin la Marea Bohai şi potenţialul tehnologic din Hebei.
 
 
Oraşul nou format va comunica cu celelalte regiuni prin intermediul unor noi autostrăzi şi  poduri.
Graba cu care chinezii doresc să populeze oraşul nou format, denotă faptul că este nevoie de o infrastructură pe care ţara trebuie să o asigure: spitale, şcoli şi mijloace de transport.
 
Zheng Linyun, un locuitor din Yanjiao, a declarat pentru New York Times, că “serviciile sunt proaste” şi că lucrează în Beijing, iar acest lucru înseamnă că trebuie să piardă 5 ore pe zi doar pe drum.
 
Autorităţile construiesc autostrăzile de mare viteză cu scopul de a reduce cele 3 ore din trafic dintre Beijing şi Tianjin la doar 30 de minute.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO