Business Internaţional

China vs. mediul online: Versiunea chinezească a TikTok reduce din timpul petrecut pe platformă pentru copiii de până în 14 ani la doar 40 de minute pe zi

China vs. mediul online: Versiunea chinezească a TikTok reduce din timpul petrecut pe platformă pentru copiii de până în 14 ani la doar 40 de minute pe zi

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2021, 12:28 79

Versiunea chinezească a TikTok reduce timpul petrecut în cadrul aplicaţiei pentru utilizatorii mai mici de 14 ani la 40 de minute pe zi, în ceea ce reprezintă cea mai recentă mişcare a autorităţilor chineze de a contracara nivelul de dependenţă al tinerilor pentru mediul online, conform Business Insider.

Totodată, această categorie de utilizatori nu va putea accesa platforma între orele 22:00 şi 06:00. Douyin speră că decizia va „îmbogăţi” conţinutul educaţional din aşa-numitul „youth mode”.

În medie, Douyin a înregistrat circa 600 de milioane de utilizatori activi zilnic în primul trimestru al anului.

Măsura vine ca urmare a unei serii de restricţii impuse de guvernul din Beijing asupra companiilor tech şi spaţiului cibernetic din China. Din august, gamerii chinezi mai mici de 18 ani se pot juca doar 3 ore pe săptămână, fiind limitaţi la o singură oră de joc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la 20:00 la 21:00.

Regulile au fost adoptate de giganţi ai industriei de gaming, precum Tencent, după ce un ziar deţinut de statul chinez a scris că jocurile video reprezintă o formă de „opiu spiritual”.

Între timp, China a început să atace aşa-zisa „cultură nesănătoasă a celebrităţilor”. Luna aceasta, paisprezece platforme de conţinut din China – inclusiv Douyin şi Twitter-ul chinez Weibo – au semnat o „Convenţie de Autodisciplină”. Sub noul acord, platformele vor reglementa în mod sever comportamentul fanilor şi vor combate bârfele rău intenţionate, îndreptate către celebrităţile din China, mărind astfel nivelul de „autodisciplină” din spaţiul virtual al ţării.

TikTok, luat în vizor de Comisia de Protecţie a Datelor din Irlanda, aceeaşi instituţie care a amendat WhatsApp cu 225 milioane de euro

 
AFACERI DE LA ZERO