Business Internaţional

Chinezii au predat lecţii de luptă împotriva pandemiei: Ce măsuri trebuie să ia Europa pentru a pune capăt crizei

Chinezii au predat lecţii de luptă împotriva...

Autor: Teodora Marinescu, Cosmin Pirv

13.03.2020, 11:00 357

Răspândirea noului coronavirus a pus în alertă oficialii din domeniul Sănătăţii din Statele Unite şi Europa, care încearcă să găsească o soluţie. Aceştia pot învăţa din măsurile luate de China pentru a face faţă epidemiei: carantina în masă, testarea eficientă şi distanţarea socială.

În doar două luni, noul coronavirus s-a deplasat din Wuhan în cel puţin 108 ţări, a îmbolnăvit peste 119.000 şi a omorât pete 4.200 de oameni.

Chiar şi înainte de Covid-19, câteva dintre ţările asiatice au trecut prin criza declanşată de SARS în 2003 şi, mai recent, de MERS. Experienţa acestora poate arăta celorlalte state cum să facă faţă ameninţării.

Un prim pas este testarea. Testele eficiente ajută la identificarea la timp a persoanelor infectate şi tratarea acestora.

Carantina în masă este de asemenea un pas important. China a şocat întreaga lume atunci când provincia Hubei a fost închisă, ajungând în carantină aproximativ 60 de millioane de oameni. Datele au arătat că această măsură a ajutat la încetinirea răspândirii coronavirusului.

Distanţarea socială este o altă măsură necesară. Suspendarea evenimentelor la care participă mulţi oameni şi închiderea temporară a şcolilor dă cele mai bune rezultate în aceste situaţii.

În aceste cazuri este important ca publicul să rămână informat. Informaţiile transparente, transmise la timp, ajută la reducerea fricii.

Acoperirea costurilor este importantă pentru a putea respecta măsurile de mai sus. În Japonia, Guvernul a cerut companiilor să permită angajaţilor să îşi ia zile libere.

Până la momentul actual au fost confirmate 134,918 cazuri de Covid-19 la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO