Business Internaţional

Chrysler isi schimba politica de garantie

18.05.2005, 18:55 19

Chrysler a luat decizia de a reduce perioada de garantie pentru modelele Chrysler, Dodge sau Jeep, incepand cu anul 2006, informeaza CNN Money.

Astfel, daca in prezent perioada de garantie este de 7 ani sau 110.000 km, din 2006 aceasta se va reduce la 3 ani sau 60.000 km. Cei sapte ani de garantie, standard pana la sfarsitul lui 2005, acopereau majoritatea componentelor motorului si transmisiei.

Chrysler traverseaza o perioada mai grea, compania fiind nevoita sa retraga pentru verificari 70.000 de autovehicule. Operatiunea este destul de costisitoare pentru grup, care va suporta din propriul buget costul reparatiilor. Modelele retrase sunt Dodge Grand Caravan si Chrysler Town & Country fabricate in 2003. Retragerea autoturismelor a fost cauzata de defectiuni la manerul usii din spate a masinii, care cu timpul

s-ar putea bloca. Daca aceasta nu va functiona corect, usa din spate nu va putea fi deschisa. "Oamenii porneau masina si usa din spate se deschidea", a declarat Max Gates, purtatorul de cuvant al companiei.

Compania a inceput recent sa indemne proprietarii sa-si duca masinile la un dealer pentru verificari si eventuale reparatii. Chrysler nu detine nici un raport referitor la eventualele accidente datorate acestei defectiuni la sistemul de inchidere al usii. Sumele alocate pentru trenul de rulare reprezinta "un efort de marketing destinat atat clientilor, cat si dealerilor", a declarat presedintele executiv al asociatiei dealerilor de la Crysler-Jeep.

Sistemul actual de garantie al Chrysler este unul dintre cele mai lungi din industria auto. Pentru automobilele produse inainte de 2006 care sunt inca in perioada de garantie, conditiile vor ramane neschimbate.

In momentul de fata, Hyunday, Kia si Mitsubishi ofera, conform CNN, cel mai bun certificat de garantie care se intinde pe durata a 10 ani sau 160.000 km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO