Business Internaţional

CIA a făcut publice 470.000 de documente despre Bin Laden

CIA a făcut publice 470.000 de documente despre Bin Laden

Autor: Olimpia Nicolae, Mediafax

02.11.2017, 08:26 101

Serviciul secret american CIA a făcut publice 470.000 de documente ce au fost confiscate în 2011 în timpul operaţiunii în care fostul lider al-Qaida, Osama Bin Laden, a fost ucis, informează BBC News.

Printre noile materiale se numără jurnalul personal al lui Bin Laden, înregistrări video şi audio.

Aceasta este cea de-a patra serie de documente, confiscate în urma raidului asupra ascunzătorii lui Bin Laden din Pakistan, ce au fost făcute publice de CIA.

O parte din materialele confiscate atunci nu au fost făcute publice pentru că ar putea dăuna securităţii naţionale americane.

”Documentele făcute publice astăzi: scrisori, înregistrări audio şi video şi alte materiale oferă oportunitatea pentru poporul american de a-şi crea o perspectivă asupra planurilor şi activităţilor acestei organizaţii teroriste (al-Qaida, not. red.)”, a declarat Mike Pompeo, directorul CIA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe un computer ce a fost confiscat în timpul raidului au fost găsite filme hollywoodiene, desene animate pentru copii şi trei documentare despre însuşi Bin Laden.

Printre înregistrările video găsite se numără una cu Hamza Bin Laden, fiul lui Bin Laden.

Acesta ar 20 şi ceva de ani şi nu se ştie unde ar putea fi.

Conform unor documente ce au fost făcute publice anterior, Bin Laden l-a pregătit pe Hamza pentru a-i succeda ca lider al grupării al-Qaida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO