Business Internaţional

Cifrele din spatele „Avengers: Infinity War”, al doilea cel mai mare debut cinematografic din istoria americanilor: Peste 100 de milioane de dolari, în doar cinci zile de la lansare

Cifrele din spatele „Avengers: Infinity War”, al...

Autor: Alex Ciutacu

29.04.2018, 16:49 923

Walt Disney a dat lovitura cu pelicula „Avengers: Infinity War”, aceasta înregistrând al doilea cel mai bun debut din istoria cinematografiei americane, în doar cinci zile de la apariţia în sălile de cinema, potrivit Bloomberg.

„Infinity War” a strâns deja peste 106 milioane de dolari, doar în cinematografele din Statele Unite, a transmis studioul sâmbătă – 28 aprilie, după ce filmul a fost lansat luni, 23 aprilie.

Încasările se pot compara cu cele ale filmelor „Star Wars”. Filmul „The Force Awakens” a atras 119 milioane de dolari în luna decembrie 2015, în tip ce „The Last Jedi” a generat încasări de 104 milioane de dolari în cinematografele americane în decembrie 2017.

Până la finalul săptămânii, Disney pariază că încasările vor ajunge la 240 de milioane de dolari, în timp ce predicţiile anterioare variau între 225 de milioane de dolari şi 230 de milioane de dolari.

Filmul este una dintre cele cinci producţii pe care pariază Disney vara aceasta. Compania are deja un avans în faţa competitorilor, după ce „Black Panther” a generat venituri de peste 1 miliard de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO