Business Internaţional

Cinci zile de foc pentru guvernul May: Premierul Marii Britanii pierde controlul pe ultima sută de metri în lupta cu Parlamentul

Cinci zile de foc pentru guvernul May: Premierul Marii...

Autor: Dragoş Dinu

05.12.2018, 13:48 210

Mai sunt cinci zile până la dezbaterea finală pe tema Brexit, iar premierul Marii Britanii, Theresa May, pierde controlul în lupta pentru putere cu Parlamentul. Guvernul britanic a pierdut marţi trei voturi-cheie în Camera Comunelor, semn al slăbiciunii poziţiei sale în faţa înţelegerii pe tema „divorţului” de Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

Drept urmare, Parlamentul ar avea de acum puterea de a decide asupra „planului B”, opţiunea în care planul prim-ministrului May asupra Brexit cade. 

Guvernul May a fost acuzat marţi de sfidarea Parlamentului, după ce a refuzat prezentarea integrală a raportului juridic de evaluare a Brexit.

Camera Comunelor a aprobat marţi seară un proiect de moţiune elaborat de şase partide de opoziţie prin care Guvernul este obligat să prezinte în întregime raportul de evaluare juridică a Acordului dintre Londra şi Bruxelles pe tema Brexit.

Moţiunea a fost adoptată cu 311 voturi pentru şi 293 împotrivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO