Business Internaţional

Cinci zone din Ucraina au rămas fără energie electrică: Cererea a depăşit oferta după ce centralele electrice şi reţeaua de distribuţie au fost avariate de atacurile cu rachete şi drone ruseşti

Cinci zone din Ucraina au rămas fără energie...

Autor: Petru Mazilu

23.01.2023, 15:27 66

Penele de curent au afectat cinci zone din Ucraina luni dimineaţă, a anunţat operatorul sistemului de transport al energiei electrice, potrivit Sky News.

Cererea a depăşit oferta luni, după ce centralele electrice şi reţeaua de distribuţie au fost avariate de atacurile cu rachete şi drone ruseşti din 14 ianuarie, a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

Limitele de consum au fost depăşite în oraşele Harkov, Dnipropetrovsk, Zaporojia, Liov şi în provincia Volyn înainte de ora 9:00, ceea ce a dus la întreruperi.

Se aşteaptă ca temperaturile să scadă până la -4 Celsius în Harkov în luni seara.

Reprezentanţii Ukrenergo au declarat că „lucrează în mod constant pentru a restabili instalaţiile avariate de atacurile inamice", dar „după fiecare atac al ruşilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă şi durează mai mult".

Aceştia au adăugat că numeroase sisteme se află sub ocupaţie rusească, precum şi majoritatea instalaţiilor eoliene şi solare din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO