Business Internaţional

Cine a fost James Christie, scoţianul care a fondat una dintre cele mai importante case de licitaţii din lume

Cine a fost James Christie, scoţianul care a fondat una...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

11.12.2015, 19:16 936

Scoţianul James Christie este cel care a fondat, în 1766, casa de licitaţii care îi poartă numele şi care este în prezent una dintre cele mai importante la nivel internaţional, disputându-şi poziţia de lider cu Sotheby’s, din 1950 încoace.

Christie’s organizează anual circa 450 de licitaţii, la care sunt prezentate obiecte decorative, bijuterii, vinuri, fotografii, opere de artă şi altele, cu preţuri de pornire cuprinse între 200 de dolari şi 100 de milioane de dolari.

James Christie, născut în ţinutul Perth din Scoţia, în 1730, a petrecut câţiva ani în marină, iar apoi s-a angajat ca asistent la o casă de licitaţii din Londra. A ales însă propriul drum şi a fondat casa de licitaţie când avea 36 de ani, la Londra, ocupându-se de unele dintre cele mai importante vânzări de la finalul secolului XVIII. A fost căsătorit de două ori, din prima căsătorie având patru fii, iar cel mai mare, James Christie (1773-1831), i-a succedat la conducerea casei de licitaţii pe care o înfiinţase. Fondatorul Christie’s s-a stins din viaţă la 73 de ani, în 1803.

Citiţi continuarea pe Business Magazin 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO