Business Internaţional

Cine are mai mult cash decât SUA: Warren Buffett, un producător de piese auto şi câteva zeci de bănci

 Cine are mai mult cash decât SUA: Warren Buffett, un producător de piese auto şi câteva zeci de bănci

Autor: Radu Racu

17.07.2011, 18:51 2897

Serios ameninţată de intrarea în incpacitatea de plată din cauzanivelului record de îndatorare, şi cu lichidităţi de doar 39 demiliarde de dolari în Trezorerie, de la un nivel anterior de 130 demiliarde, Statele Unite se văd depăşite la capitolul cash de 29 deinstituţii, scrie publicaţia franceză La Tribune.

La Tribune citează un studiu realizat de Capital IQ, o divizie aagenţiei Standard&Poor's, care analizează entităţile cedispuneau la jumătatea lunii iulie de mai multe lichidităţi decâtTrezoreria SUA. În top se regăsesc mai multe bănci din China, mariinstituţii financiare europene şi din SUA, precum şi un producătordin industria de automotive şi fondul de investiţii Berkshire,deţinut de Warren Buffett.

Topul celor mai bogate rezerve de cash este condus de BancaIndustrială şi Comercială a Chinei, cu 416 miliarde de dolari.Banca Agricolă Chineză şi Bank of America închid podiumul cu 362,respectiv 331 de miliarde de dolari. În top 10 mai sunt inclusepatru bănci europene, două bănci americane şi o instituţiefinanciară chineză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO