Business Internaţional

Cine este Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti

Cine este Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la...

Autor: Marinela Sarbu

25.09.2019, 23:22 395

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la Bucureşti, potrivit site-ului instituţiei.

Preşedintele american Donald Trump l-a propus pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, potrivit unui comunicat publicat de Casa Abă în luna iulie.

Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, acesta a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

La 11 iunie, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că înlocuirea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, adăugând doar că persoana care îl va înlocui vorbeşte limba română.

Casa Albă a trimis la începutul lunii august spre aprobare Senatului nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite în România, se arată într-un comunicat emis de Administraţia de la Washinghton.

Numele lui Zuckerman apărea într-o listă de nominalizări trimisă Senatului de Casa Albă.

Nominalizarea lui Zuckerman a fost ulterior discutată în Comisia de Relaţii Externe a Senatului american.

El îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, dacă trece de votul Congresului SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO