Business Internaţional

Cine este Fabiano Caruana, câştigătorul compeţiţiei Superbet Chess Classic Romania 2023. Câţi bani a câştigat acesta şi pe ce locuri se clasează reprezentanţii României în turneul de şah

Cine este Fabiano Caruana, câştigătorul compeţiţiei...

Autor: Valeriu Dănilă

16.05.2023, 16:44 1563

În perioada 5-15 mai s-a desfăşurat competiţia Superbet Chess Classic Romania 2023. Această etapă face parte din turneul mai larg 2023 Grand Chess Tour. Cu ocazia acestui eveniment au prezenţi la Bucureşti cei mai buni jucători de şah ai lumii printre care şi campionul en titre Ding Liren.

Fabiano Caruana este câştigătorul concursului de anul acesta, după un meci care a durat mai mult de 5 ore. Jucătorul este un american de origine italiană în vârstă de 30 de ani născut în Miami, care a obţinut de 2 ori titlul de campion naţional în SUA, iar în prezent este considerat ca fiind numărul 7 la nivel mondial.

Sportivul îşi începe cariera profesionistă în vara anului 2007 câştigând turneul „First Saturday” organizat la Budapesta cu 7 victorii în 9 meciuri. Acesta devine mare maestru al şahului, atât în SUA cât şi Italia, la vârsta de doar 14 ani şi 11 luni depăşind recordul setat de Hikaru Nakamura.

În cadrul acestei competiţii România a fost reprezentată de Richard Rapport şi Bogdan Deac, aceştia obţinând locurile 2 respectiv 10. Pe lângă punctele atât de importante în jocul de şah, sportivii pleacă acasă şi cu sume de invidiat. Astfel, marele câştigător Fabiano Caruana a fost recompensat cu 100.000$, Richard Rapport cu 42.750$ şi Bogdan Deac cu 10.500$.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO