Business Internaţional

Cine este Gérard Blitz, inventatorul serviciului all-inclusive

Cine este Gérard Blitz, inventatorul serviciului...

Autor: Luciana Georgescu

15.06.2014, 12:48 498

Gérard Blitz, un jucător profesionist de polo originar din Belgia, a devenit cunoscut după ce în 1950 a pus bazele asociaţiei Club Méditerranée, care avea să aducă pentru prima oară pe piaţă serviciul de all-inclusive.

Antreprenorul a fost inspirat de propria experienţă. Odată cu încheierea conflictelor armate de la începutul secolului trecut, Blitz a fost responsabil cu organizarea de tabere de tranzit pentru prizonierii care se întorceau acasă, potrivit publicaţiei RTBF. Astfel, în vara anului 1950, Blitz a închiriat o suprafaţă de teren pe plajele Insulelor Baleare, găzduind aproape 2.000 de turişti şi refuzând alţi 10.000 care s-au arătat interesaţi de idea belgianului.

“Principalul scop în viaţă este să fii fericit. Locul unde să fii fericit e aici. Momentul să fii fericit e acum. Ai toată vara să te gândeşti la asta”, declara la vremea respectivă Blitz.

La bazele serviciului all-inclusive a stat dorinţa de libertate şi convieţuire.

“Pentru Blitz a fost o revelaţie să descopere frumuseţile Mării Mediterane”, a spus Gilbert Trigano, partenerul lui de afaceri.

În momentul în care Club Med a devenit o companie de top, Blitz a renunţat la poziţia de preşedinte din cadrul firmei pentru a se consacra cursurilor de yoga şi budismului Zen.

Blitz a fost un înotător şi un jucător de polo de excepţie. Până la vârsta de 23 de ani a câştigat o serie de medalii, atât individual cât şi pe echipe. În plus, belgianul a fost recunoscut ca fiind unul dintre puţinii sportivi evrei care a câştigat o medalie în cadrul Jocurilor Olimpice Naziste din 1936.

Blitz a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Denise Libbrecht şi apoi cu Claudine Coindeau. În urma celor două căsătorii, belgianul a avut cinci copii – patru băieţi şi o fată.

Deşi a decedat în 1990 din cauza unei boli grave, antreprenorul a rămas în memoria prietenilor şi a colaboratorilor pentru filozofia sa de viaţă.

“În cele din urmă, nu vacanţele contează, ci starea interioară de libertate pe care ţi-o oferă”, a declarat Blitz. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO