Business Internaţional

Cine este Maria Putin, fiica ”ţarului rus”, pe care olandezii vor să o expulzeze

Cine este Maria Putin, fiica ”ţarului rus”, pe care olandezii vor să o expulzeze

Autor: Ştefan Stan

26.07.2014, 09:46 45748

Preşedintele rus Vladimir Putin are două fiice, Mariya Putina, născută pe 28 aprilie 1985 în Lenningrad, şi Yekaterina Putina, născută pe 31 august 1986, în Dresden, Germania de Est. Săptămâna aceasta, un primar din Olanda a cerut expulzarea Mariyei din Haga, drept represalii pentru atitudinea lui Vladimir Putin. 

Fiicele lui Putin au crescut în Germania de Est, urmând ulterior cursurile Şcolii Germane din Moscova, până când Vladimir Putin a fost numit Prim Ministru în Rusia. După terminarea liceului, cele două fiice ale preşedintelui rus au continuat studiul academic prin cursurile Academiei de Finanţe din Moscova, unde au învăţat Economie Internaţională, deşi nu a fost anunţat oficial, din motive de securitate.

Unele surse oficiale, precum publicaţia rusească Pradva, au susţinut că Mariya a urmat şi cursurile Universităţii de Stat din St. Petersburg, secţia de geologie şi biologie. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, fotografiile cu cele două student nu au fost niciodată publicate de media rusească. De asemenea, nu a fost dat publicităţii niciun portret de familie.

Publicaţia britanică The Sunday Times a publicat totuşi o fotografie cu Mariya şi părinţii ei. Conform unui articol din publicaţia De Pers, Mariya este căsătorită cu Jorrit Faassen, un olandez, şi ar locui în Voorschoten, Olanda.

Putin a declarant în timpul unui show de televiziune rusesc că este ”mândru de ambele sale fiice, care au combinat munca şi educaţia”.

Fiicele ”ţarului” rus nu au dorit să fie mediatizate, aşa că foarte puţine informaţii au fost date publicităţii. 

                                                                                                                      

AFACERI DE LA ZERO