Business Internaţional

Cine este noul economist şef de la Citigroup, care îl va înlocui pe Willem Buiter

Cine este noul economist şef de la Citigroup, care îl...

Autor: Alex Ciutacu

11.12.2017, 20:24 94

Willem Buiter, economistul şef al Citigroup, pleacă din cadrul grupului şi urmează a fi înlocuit de Catherine Mann, care a fost până acum economistul şef al OECD, potrivit Financial Times.

Mann a fost a lucrat în cadrul grupului cu baza în Paris începând din octombrie 2014, cu experienţă cumulată în trecut în cadrul Fed. Înainte de a lucra pentru Rezervele Federale, Mann a făcut parte din Council of Economic Advisers din cadrul Băncii Mondiale.

„Declaraţia misiunii mele este că cercetarea economică realizată corespunzător, comunicată eficient, îmbunătăţeşte procesul de construcţie a politicilor economice şi rezultatele economice”, spune Catherine Mann.

Buiter a fost membru al Comitetului pentru Politici Monetare al Bank of England între anii 1997 şi 2000, înainte de a trece la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, urmat de plecarea lui înapoi spre mediul academic.

Acesta a fost un critic vocal al băncii centrale în perioada ce a urmat după criza financiară când a criticat Banca Europeană pentru că nu a reuşuit să asigure destulă lichiditate în pieţele financiare.

Buiter va pleca din funcţie în februarie dar va rămâne implicat în rapoartele regulate şi în serviciile cu clienţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO