Business Internaţional

Cine este omul care are toate şansele să fie noul selecţioner al României. Putea fi antrenorul echipei naţionale a Germaniei, dar a fost prins cu droguri

Cine este omul care are toate şansele să fie noul...
07.07.2016, 12:52 1113

Germanul Christoph Daum, de 62 de ani, îşi va începe cariera de selecţioner la naţionala de fotbal a României, urmând să semneze contractul în cursul zilei de azi, pentru următorii doi ani,cu un salariu anual de 1,1 milion de euro.

Cariera sa de antrenor, însă, a început în 1986, la Koln, iar în 1992 a obţinut titlul în Bundesliga, cu Stuttgart, apoi Supercupa Germaniei (1993), titlul cu Beşiktaş (1995) şi Supercupa Turciei (1994), eventul cu Austria Viena (2003) şi două titluri consecutive cu Fenerbahce (2004, 2005), conform prosport.ro

Daum este cunoscut şi pentru scandalul cocainei din anii 2000, atunci când acesta trebuia să devină selecţionerul Germaniei. Managerul lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, a făcut afirmaţii potrivit cărora antrenorul german ar fi fost consumator de droguri.

Atunci, Cristoph Daum a acceptat în mod voluntar să i se preleveze fire de păr pentru a-şi demonstra nevinovăţia. „Fac acest lucru pentru că am conştiinţa împăcată”, spunea atunci acesta, potrivit Goal.com.

În data de 20 octombrie 2000, a fost dată vestea care a şocat o lume întreagă: testul a ieşit pozitiv, deci Christoph Daum consumase droguri.

Încercând să explice decizia de a-şi oferi voluntar mostre de păr, germanul spunea: „Am minţit pe toată lumea şi nu am vrut să îmi recunosc slăbiciunea. Am crezut că poate voi scăpa”.

În urma scandalului, acesta a făcut terapie în SUA şi a plătit o amendă de 10.000 de euro, scrie prosport.ro.

A pierdut şansa de a deveni selecţioner şi a antrenat între timp Beşiktaş, Austria Viena, Fenerbahce, revenind în ţara natală abia în 2006, la FC Koln. Apoi a continuat cu Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge, iar în 2013-2014 Buraspor, din Turcia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO