Business Internaţional

Cine este primul român mort din cauza Covid-19: O vârstnică din Maramureş, aflată în Italia pentru a-şi îngriji sora

Cine este primul român mort din cauza Covid-19: O...

Autor: Vasile Magradean

14.03.2020, 15:05 891

Primul român care a murit din cauza Covid - 19 este o femeie de 80 de ani din Borşa, judeţul Maramureş. Acesta se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora bolnavă.

Primarul comunei Borşa, judeţul Maramureş, Sorin Timiş, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Femeia se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, aspus Sorin Timiş.

Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneţii”.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român aflat în Italia a murit din cauza Covid-19: „În contextul informaţiilor din mass-media care menţionează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetăţenie română ca urmare a infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente".

În România până acum au fist confirmate cu noul coronavirus 99 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO