Business Internaţional

Cine este Robbie Williams, artistul filantrop, cu o avere de 200 de milioane de dolari

Cine este Robbie Williams, artistul filantrop, cu o avere...
17.07.2015, 16:30 7768
Robbie Williams, cu o avere de 200 de milioane de dolari, a intrat în Cartea Recordurilor în 2006, după ce a vândut 1.6 milioane de bilete într-o singură zi pentru turneul său „Close Encounters World Tour”, conform site-ului TheRichest.
 
Robbie Williams, 41 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi din lume, şi-a început cariera la doar 16 ani, când a făcut parte din trupa Take That, colaborare care s-a terminat în anul 2005. După 5 ani, el s-a reîntors în grup şi a concertat alături de colegii săi până în 2012.
 

După prima despărţire de Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen şi Jason Orange, artistul a decis să-şi înceapă cariera solo. Williams a vândut peste 77 de milioane de discuri în întreaga lume, fapt care l-a propulsat în topul celor mai bine cotaţi artişti la nivel mondial, cu o avere de 200 de milioane de dolari.

Williams a fondat în oraşul său natal o asociaţie caritabilă al cărei scop este să îmbunătăţească nivelul de trai ai locuitorilor, donând bani persoanelor defavorizate. Cântăreţul este ambasador UNICEF şi organizează anual competiţii sportive cu scop caritabil.

Robbie Williams este unul dintre fondatorii unui centru pentru copii din Marea Britanie, “The Donna Louise Children's Hospice”,  menit să ajute copiii care-şi duc viaţa la limita existenţei să-şi îmbunătăţească traiul.

Artistul este cunoscut ca fiind o persoană generoasă care se implică în activităţi caritabile, dar şi un om căruia îi plac lucrurile scumpe, pentru că deţine un iaht care valorează câteva milioane de lire sterline, dar şi autovehicule de lux, cum ar fi un Range Rover, un Rolls Royce sau o motocicletă Ducati.

Robbie Williams a cunoscut-o pe actriţa  Ayda Field în 2007 cu care s-a căsătorit în luna august a anului 2010,  conform Daily Telegraph.

Artistul a plătit un million de lire sterline pentru pozele realizate la nuntă, cei doi căsătorindu-se în Beverly Hills. Robbie şi Ayda au împreună o fetiţă, Theodora Rose, care s-a născut pe 18 septembrie 2012 şi un băieţel de câteva luni, Charlton Valentine.

 Robbie Williams va concerta în această seară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi peste 60 de mii de oameni.

 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO