Business Internaţional

Cine este tânărul de 35 de ani care deţine recordul Guinness pentru vânzarea celei mai scumpe asigurări de viaţă

Cine este tânărul de 35 de ani care deţine recordul...

Autor: Octavian Calei

21.04.2014, 12:02 3066

Dovi Frances este tânărul de 35 de ani care a intrat în Guiness World Record pentru vânzarea celei mai scumpe asigurări de viaţă din istorie, scrie Business Insider.

Frances, directorul companiei SG din Santa Barbara, California, a orchestrat semnarea unei poliţe în valoare de 201 milioane de dolari pentru un miliardar cunoscut din Silicon Valley.

De ce ar avea nevoie un miliardar de o asigurare de viaţă atât de scumpă? Statul american taxează întreaga avere a unei persoane cu 45% după ce aceasta moare iar problema este că nu întotdeauna miliardarii dispun de lichidităţi, banii lor putând fi investiţi în acţiuni sau alte active, a explicat tânărul.

Dovi Frances a crescut în Israel, unde a împărţit un dormitor împreună cu cei trei fraţi ai săi. Tatăl lui a fost agent fiscal în Israel şi a moştenit un service auto în apropiere de Tel Aviv de la bunicul său. Tatăl lui Frances a transformat atelierul într-un business de succes cu 400 de angajaţi şi câteva puncte de lucru.

„Aş fi fost bogat însă am vrut să fac lucrurile de unul singur şi să trăiesc şi să mor pe sabia mea”, a spus el.

Tânărul a petrecut 4 ani şi jumătate în armata israeliană ca infanterist şi a făcut academia militară. Apoi a absolvit un MBA şi s-a angajat la Deutsche Bank în San Francisco, în iunie 2008.

În ciuda crizei financiare, Frances nu şi-a pierdut jobul deoarece Deutsche Bank se afla într-o situaţie financiară solidă, iar el excela în vânzarea de credite. Însă odată cu lansarea programului de salvare a activelor cu probleme de către guvern, avantajul său competitiv a fost distrus. Alte bănci au început să extindă ofertele de creditare şi veniturile lui au fost afectate peste noapte.

„A trebuit să mă gândesc la o modalitate de a mă reinventa ca bancher. Am decis să fac ceva ce niciun bancher nu a mai încercat – să trimit scrisori oamenilor care nu loiesc în proprietăţi mai scumpe de 5 milioane de dolari”, îşi aminteşte Frances.

El a lucrat împreună cu departamentul juridic al băncii pentru a redacta scrisoarea pe care a trimis-o la 2.000 de clienţi şi a primit numai două răspunsuri. Unul a venit de la Sergey Grishin, un miliardar rus, cărui i s-a părut interesant numele lui Dovi Frances de pe scrisoare şi s-a decis să-l contacteze.

Frances l-a ajutat pe Grishin să intre în board-ul băncii, au făcut câteva afaceri împreună şi 8 luni mai târziu Frances a plecat de la Deutsche Bank pentru a fonda compania SG (Sergey Grishin).

SG are ca scop asigurarea împrumuturilor foarte mari ale unor oameni bogaţi. Din 2010, compania a asigurat împrumuturi în valoare de 550 de milioane de dolari pentru 450 de clienţi. Cei doi mai deţin şi un venture capital numit SG VC.

„Munca grea dă roade. Îţi permite să oferi şanse mai bune urmaşilor tăi. Copii tăi, copii lor. Vreau să le ofer şi eu copiilor mei ceea ce tatăl meu a făcut pentru mine. Vreau să pot fi în stare să le ofer valoare adăugată, să-i învăţ disciplina, creativitatea, înţelepciunea şi să poată merge la şcoli bune”, a spus Frances.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO