Business Internaţional

Cine este Virgil Abloh, noua minte creativă din spatele colecţiilor Louis Vuitton pentru bărbaţi: A schimbat regulile jocului cu brandul Off-White şi colaborează de mulţi ani cu Kanye West

Cine este Virgil Abloh, noua minte creativă din spatele...

Autor: Alex Ciutacu

07.04.2018, 17:00 1059

Virgil Abloh, fondatorul brandului Off-White şi director de creaţie al lui Kanye Weste de mulţi ani, va fi noul director artistic al colecţiei masculine de la Louis Vuitton, unul dintre cele mai vechi şi puternice branduri de lux din Europa, potrivit New York Times.

Abloh va fi primul afroamerican în poziţia de director artistic al Louis Vuitton, şi unul dintre puţinii designeri de culoare din casele de modă de lux europene. Olivier Rousteing este directorul creativ al Balmain, iar Ozwald Boateng, din Marea Britanie, a fost designerul colecţiei pentru bărbaţi în cadrul Givenchy, în perioada 2003-2007.

„Mă simt euforic”, a transmis Abloh, adăugând că plănuieşte să îşi mute întreaga familie în Paris pentru a prelua poziţia în cadrul celui mai mare brand din cadrul celui mai mare grup de lux din lume, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. „Această oportunitate, de a decide care va fi următorul capitol din povestea acestui brand de lux, a fost mereu unul dintre visurile mele”.

Numirea în funcţie este parte dintr-o mutare care a zguduit industria, care a început cu plecarea lui Kim Jones din această poziţie în luna ianuarie. Săptămâna trecută, compania a anunţat că Jones va deveni designer-ul colecţiei masculine pentru brandul Christian Dior, tot din cadrul grupului LVMH, înlocuindu-l pe Kris van Assche.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO