Business Internaţional

Cine poate scoate gigantul Deutsche Bank din criză? Preşedintele băncii a discutat cu potenţiali înlocuitori ai lui John Cryan

Cine poate scoate gigantul Deutsche Bank din criză?...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2018, 20:05 522

Paul Achleitner, preşedinte al Deutsche Bank, a discutat cu potenţiali înlocuitori ai CEO-ului John Cryan, în cadrul planurilor de a-l înlocui pe actualul executiv al băncii, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Discuţiile s-au concentrat înspre un lider care este vorbitor de limba germană şi care poate menţine o relaţie bună cu organele de reglementare, au transmis sursele din piaţă. Achleitner discută cu potenţiali înlocuitori ca parte a unui plan normal de succesiune. Un acţionar de top – care a cerut să nu fie identificat – a spus că Cryan rămâne cea mai bună alegere ca CEO al băncii până acum.

Cryan a încercat să păstreze investitorii, nereuşind însă să păstreze „o creştere controlată” a creditorului, ca parte a strategiei de revitalizare a băncii. O scădere a randamentelor înregistrate pe activitatea ramurei de investiţii a dus la sute de concedieri. Banca încearcă de câţiva ani să reducă costurile şi să îmbunătăţească câştigurile, însă până acum cele trei strategii care au fost puse în practică nu au dus la rezultatele dorite.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 29% anul acesta, aceasta fiind a doua cea mai proastă performanţă din cele 43 de bănci membre ale Bloomberg Europe 500 Banks.

„Restructurarea Deutsche Bank nu merge aşa cum era plănuit, iar asta ridică întrebări cu privire la management”, a transmis Daniel Regli, analist în cadrul MainFirst în Zurich. „Nu cred că problema este Cryan, cred că este mult mai mult de atât”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO