Business Internaţional

Cine se ascunde în spatele celebrelor instrumente muzicale Fender, folosite în concerte de unii dintre cei mai mari artişti ai lumii

Cine se ascunde în spatele celebrelor instrumente...

Autor: Andra Stroe

05.12.2021, 08:32 169

Povestea lui Clarence Leonidas Fender este strâns legată de unele dintre cele mai celebre nume ale muzicii, precum Jimi Hendrix, Eric Clapton sau trupa Nirvana. Ce au în comun? Chitarele electrice Fender, produse de compania cu acelaşi nume începând cu jumătatea secolului trecut şi aduse în concerte pe marile scene ale lumii.

Clarence Leonidas „Leo” Fender s-a născut pe 10 august 1909, în Statele Unite, în familia lui Clarence Monte Fender şi a Harrietei Elvira Wood. Încă din copilărie a cântat la pian, iar mai târziu şi la saxofon, însă pentru ultimul nu a manifestat un interes special, fiind atras mai degrabă de instrumentele electronice.

În adolescenţă a avut ocazia să îl asiste pe unchiul său, care deţinea un magazin cu piese auto şi electrice, învăţând de la acesta cum să construiască radiouri din piese provenite de la aparate stricate.

Ulterior, fascinat de muzica auzită prin difuzoarele acestora, a început să repare singur aparate radio, într-un mic atelier amenajat în casa părinţilor săi.

În 1928 a absolvit liceul Fullerton Union, fiind admis la Fullerton Junior College, unde a studiat contabilitate. În paralel a continuat să înveţe, de unul singur, şi electronică, fără a urma însă un curs autorizat în acest domeniu.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO