Business Internaţional

Cine se bagă în noul Schengen fiscal? Noul pact de stabilitate pregătit de liderii europeni prevede reguli fiscale dure şi sancţiuni reale

Cine se bagă în noul Schengen fiscal? Noul pact de stabilitate pregătit de liderii europeni prevede reguli fiscale dure şi sancţiuni reale

Foto: AFP

Autor: Vlad Popescu

27.11.2011, 15:47 1843

Un nou pact de stabilitate la nivelul zonei euro, pregătit de Germania, Franţa şi Italia, prevede reglementări bugetare mai stricte şi sancţiuni reale pentru ţările care nu le vor respecta, a declarat duminică ministrul francez al Bugetului, Valerie Percesse, citată de Reuters.

Întrebată dacă Franţa, Germania şi Italia pregătesc o variantă mai dură a Pactului de Stabilitate privind reglementările pe buget, Pecresse a arătat că pactul "nu se va aplica doar la nivelul celor mai mari trei economii ale zonei euro".

"Este vorba despre un nou pact de guvernanţă pentru toată zona euro, guvernanţă cu autorităţi reale de reglementare şi sacţiuni adevărate", a declarat Pecresse la Canal+.

"Germania, Franţa şi Italia vor să fie un motor al unei Europe mult mai integrate, mult mai solide şi cu mecanisme corecte de reglementare. Zona euro se va îndrepta progresiv către o integrare mult mai solidă", a arătat oficialul francez.

Surse apropiate guvernului german au declarat anterior că liderii europeni pregătesc un nou pact de stabilitate pentru zona euro, care să fie adoptat de urgenţă, pentru a evita procesul îndelungat şi greoi necesar pentru modificarea tratatelor UE.

Pactul ar trebui să cuprindă reglementări stricte privind deficitul bugetar, supravegherea şi controlul bugetelor naţionale din zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO