Business Internaţional

Cine spune că nu se fac bani din fotbal: Grupul american care deţine celebrul club de fotbal Liverpool vrea să se listeze pe bursa de la New York la o valoare de 8 miliarde de dolari

Cine spune că nu se fac bani din fotbal: Grupul american...

Autor: Alexandru Nanu

10.10.2020, 14:30 159

John Henry, proprietarul Liverpool FC şi Boston Red Sox, este în discuţii pentru a lista pe bursa de la New York, compania care deţine clubul de fotbal şi alte investiţii, la o valoare de 8 miliarde de dolari.

Această mişcare ar duce la o evaluare de 8 miliarde de dolari a companiei confor unei propuneri a lui Billy Beane, executivul american din baseball descris de Brad Pitt în celebrul film Moneyball.

Listarea companiei Fenway Sports Group LLC, holdingul care deţine clubul de fotbal din prima ligă engleză, Liverpool, şi echipa campioană la baseball din World Series 2018, Red Sox, ar reprezenta una dintre cele mai importante oferte sportive de pe piaţa bursieră din ultimii ani.

RedBall Acquisition Corp, o companie de achiziţii cu scop special, înfiinţată de executivul Billy Beane şi Gerry Cardinale, fondatorul firmei Redbird Capital Partners, a strâns 575 milioane de dolari în august cu scopul de a achiziţiona o franciză sportivă.

RedBall intenţionează să achiziţioneze o participaţie de 25% din Fenway Sports Group LLC.

Un alt club celebru de fotbal, Manchester United FC deţinut de americani, este listat la bursa de la New York, cu o capitalizare de 2,4 miliarde de dolari. Compania listată la New York nu deţine numai clubul de fotbal Manchester United.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO