Business Internaţional

Cine sunt miliardarii lumii care s-au mai îmbogăţit cu un trilion de dolari în 2017

Cine sunt miliardarii lumii care  s-au mai îmbogăţit...

Autor: Alex Ciutacu

28.12.2017, 13:13 1180

Cei mai înstăriţi oameni din lume au devenit mai bogaţi cu un trilion de dolari în 2017, o creştere de patru ori mai mare decât cea de anul trecut, pieţel bursiere depăşind piedicile economice, sociale sau politice întâlnite la nivel global, potrivit Bloomberg.

Creşterea totală înregistrată la nivelul averilor miliardarilor de top este de 23%.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos şi-a adăugat suma de 34,2 miliarde de dolari la averea personală, acest lucru detronându-l pe Bill Gates, fondatorul Microsoft din poziţia de „cel mai bogat om din lume”, pe care Gates a ocupat-o din luna mai a anului 2013.

Bill Gates şi-a donat mare parte din avere către caritate şi acţiuni umanitare, inclusiv suma de 4,6 miliarde de dolari pe care a transferat-o către Fundaţia Bill & Melinda Gates, în luna august.

Bezos, a cărui avere a depăşit 100 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii noiembrie, deţine acum o avere de 99,6 miliarde de dolari, în comparaţie cu cea de 91,3 miliarde de dolari a lui Gates.

George Soros a transferat de asemenea o parte substanţială din veniturile lui, declarând în luna octombrie că biroul familiei sale a trimis suma de 18 miliarde de dolari către Fundaţia Open Society, în ultimii ani, acţiune care l-a aruncat pe investitorul miliardar pe poziţia 195 în indexul Bloomberg al miliardarilor, scăzându-i averea la 8 miliarde de dolari.

Cei 500 de miliardari ai lumii controlează aproximativ 5,3 trilioane de dolari, în creştere faţă de nivelul de 4,4 trilioane de dolari înregistrat în decembrie anul trecut.

„Din toate sfaturile şi toată îndrumarea pe care am oferit-o în decursul acestui an, cred că cel mai imporant este să rămâi mereu cu bani investiţi”,spune Mike Ryan, director de investiţii pentru America, în cadrul UBS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO