Business Internaţional

Cine sunt miliardarii străini care şi-au făcut averea în China - GALERIE FOTO

1. Wei Ying Chiao care deţine compania Ting Hsin International Group are o avere de 6,2 miliarde de dolari.

Cine sunt miliardarii străini care şi-au făcut averea în China

Autor: Traian Terzianm

30.07.2011, 18:30 1217

Numărul oamenilor bogaţi din China creşte cu rapiditate: ţaraeste în prezent casa a peste 960.000 de oameni care au o avere maimare de 1,5 milioane de dolari şi a peste 60.000 de oameni cu maimult de 15,5 milioane de dolari în buzunar, scrie site-ulbusinessinsider.com.

Însă nu doar chinezii sunt cei cu averi fabuloase. O mulţime destrăini au venit în ultimii ani în China pentru a face avere, şimulţi dintre ei au reuşit.

Cei mai bogaţi doi expaţi din China sunt doi magnaţi din Taiwan,care au afaceri în domeniul HoReCa, potrivit unui studiu recentfăcut de HuRun Report.

Dintre cei mai bogaţi străini de aici, Taiwanul şi Hong-Kong-ulare cei mai mulţi reprezentanţi, 33% venind din Taiwan şi 5% dinHong-Kong.

Pe listă apar şi patru americani: Adam Roseman de la ARCInvestment Partners, Gary Rieschel de la Qiming Venture Partners,John Thornton, un fost preşedinte de la Goldman Sachs şi Yue SaiKan de la YUE SAI Cosmetics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO