Business Internaţional

Cine va câştiga această loterie va primi 18 mil. dolari în fiecare an, timp de trei decenii

Cine va câştiga această loterie va primi 18 mil. dolari în fiecare an, timp de trei decenii

Autor: Radu Racu

28.03.2012, 13:54 19597

Premiul cel mare de la loteria din Statele Unite ale Americii a ajuns la un nivel record de 476 de milioane de dolari, după ce la extragerea de marţi potul de 363 de milioane de dolari nu a avut niciun câştigător, scrie Associated Press. Următoarea extragere este vinerea aceasta. Precedentul record din istoria loteriei americane era de 390 de milioane de dolari, câştigat în în anul 2007 de doi jucători din New Jersey şi Georgia.

Marele premiu de la loteria Mega Millions este şi cel mai mare din lume. Spre comparaţie, în Europa, cel mai mare premiu s-a câştigat la loteria din Italia, de 147 de milioane de euro.

Valoarea marelui premiu este acordată câştigătorului în rate anuale egale, timp de 26 de ani, însă jucătorii pot opta şi pentru "cash pe loc", la o valoare redusă, calculată ca rata anuală minus dobânda estimată pe 26 de ani. Pentru recordul din 2007, versiunea "pe loc" a premiului cel mare a fost de 233 de milioane de dolari. Niciun câştigător al marelui premiu de la Mega Millions nu a optat până acum pentru rate anuale, preferând plata cash.

Citiţi şi

Avea doar 1.700 de dolari în cont, apoi şi-a vândut compania cu 180 de milioane de dolari

Mega Millions, un fel de "6 din 49" al SUA, este cea mai importantă loterie de pe continentul nord-american, apărută în anul 2002 prin conversia fostului joc The Big Game. Jucătorii îşi aleg cinci numere, de la 1 la 56, şi un alt număr (cifra Mega Ball) de la 1 la 46. Biletul costă 1 dolar. Se pot juca mai multe variante pe acelaşi bilet, dar pentru recompense diferite de marele premiu.

Extragerile au loc în fiecare marţi şi vineri, din două urne diferite. Cifra de pe Mega Ball poate fi aceeaşi cu una de pe celelalte cinci bile, însă numărul nu e transferabil. Astfel, dacă jucătorul a ghicit toate cele şase cifre, însă cifra de pe Mega Ball se regăseşte într-una din cele cinci bile, iar cifra de pe una din bile este pe Mega Ball, biletul este necâştigător.

Şansele ca premiul cel mare de vineri să fie câştigat sunt de 1 la 176 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO