Business Internaţional

Cine va câştiga Cupa Mondială? Gigantul bancar UBS a făcut 10.000 de simulări ale turneului pentru a afla câştigătorul. Ce ţară va pleca cu trofeul

Cine va câştiga Cupa Mondială? Gigantul bancar UBS a...

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2018, 16:07 1020

Când vine vorba de următorul Campionat Mondial de fotbal, fanii se împart în tabere. Unii susţin că Germania va câştiga încă o dată trofeul, în timp ce alţii pariază pe Brazilia sau pe Spania.

Cupa Mondială din Rusia începe în mai puţin de o lună, iar gigantul elveţian UBS a folosit 18 analişti şi editori, împreună cu o simulare computerizată a turneului – repetată de 10.000 de ori – în încercarea de a determina cine are cea mai mare şansă de a câştiga turneul final, potrivit Fortune.

Inevitabilul s-a produs: Uniunea Europeană a început procesul împotriva României. Ce se va întâmpla de acum cu românii

McDonald's, ce lovitură! Decizia fulger luată de lanţul de fast-food. ”Nu mai facem faţă"

Cum reuşeşte un tânăr să facă 100.000 de dolari pe lună cu un site. Ideea SIMPLĂ pe care oricine o poate pune în practică

 

Noul paradis al bogaţilor planetei: Oraşul unde orice vis devine realitate, dacă ai suficienţi bani

UBS şi alţi giganţi bancari realizează astfel de simulări la fiecare ediţie a turneului final.

În timp ce ideea poate părea impresionantă, simulările nu sunt întotdeauna exacte. În 2014, UBS a spus că Brazilia va câştiga cupa, însă echipa gazdelor a fost eliminată ruşinos în semifinale cu scorul de 7-1 de către Germania.

Anul acesta, analiza UBS se concluzionează anul acesta într-un material de 17 pagini.

Printre surprize se numără Anglia care s-ar situa pe locul patru în clasamentul final, cu 8,5% şase să câştige trofeul şi o şansă de 66,2% de a ajunge în sferturile de finală.

Pe locurile cinci şi şase cele mai mari şanse la trofeu le au Franţa şi Belgia.

În top 3, după 10.000 se simulări, cei 18 analişti au concluzionat că Germania va câştiga detaşat iar podiumul va fi încheiat de Braziia şi Spania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO