Business Internaţional

Cine vrea să cumpere celebrul club de fotbal Manchester United? Costă 5,6 miliarde de dolari

Cine vrea să cumpere celebrul club de fotbal Manchester...

Autor: Alexandru Nanu

25.04.2021, 13:06 530

Celebrul club de fotbal Manchester United, deţinut de familia americană Glazer este scos la vânzare, scrie presa internaţională citată de Bloomberg.

Conforma informaţiilor vehiculate, celebrul club ar costa 4 miliaiarde de lire sterline, adică 5,6 miliarde de dolari sau  4,6 miliarde de euro.

Familia Glazer este puternic contestată de către fanii Manchester United în urma implicării în controversatul proiect Superliga care ar fi trebuit să ducă la constituirea unui campionat separat al celor mai puternice cluburi de fotbal din Europa, Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Tottenham, etc.

Proiectul, condus de Florentino Perez, preşedintele Real Madrid a eşuat după numai câteva zile, în urma protestului vehement al fanilor dar şi al preţedintelui Franţei sau al premierului Marii britanii.

Proiectul era finanţat de JP morgan, cea mai mare bancă americană, cu 2,3 miliarde de euro. Fiecare club ar fi primit un bonus de participare între 300-400 de milioane de euro.  Dar şi JP Morgan a renunţat la acest proiect în urma protestelor publice din Europa.

Clubul de fotbal Manchester United este cotat la bursa de la New York şi are o capitalizare bursieră de 2,6 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO