Business Internaţional

Cluburile din Cartierul Roşu din Amsterdan se închid, s-au făcut cozi la marijuana

Cluburile din Cartierul Roşu din Amsterdan se închid,...

Autor: Dorin Oancea

15.03.2020, 21:37 256

Cluburilor din Cartierul Roşu din Amsterdam vor fi închise iar în faţa magazinelor cu marijuana s-au format cozi, duminică, întrucât Olanda a impus restricţii stricte pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Guvernul a dispus închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor şi şcolilor până pe 6 aprilie.

Măsura include celebrele baruri olandeze care vând haşiş şi canabis, precum şi cluburile de striptease, a spus ministrul Sănătăţii, Arie Slob.

Cartierul Roşu atrage milioane de vizitatori la spectacole de dans erotic, în cluburi şi bordeluri.

"În interesul sănătăţii personalului şi a oaspeţilor, conducerea nu mai consideră că este responsabil să rămânem deschişi", a declarat Otten Groep, o companie care conduce un număr de cluburi, relatează ziarul Het Parool din Amsterdam.

Numărul de infecţii cu coronavirus confirmate în Olanda a crescut cu 176, până la 1.135 duminică, cu 20 de decese, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Şi industria olandeză a florilor a avertizat duminică că se confruntă cu pierderi uriaşe din cauza comenzilor anulate, în una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO