Business Internaţional

Cluburile din Premier League vor plăti taxe de peste 1 miliard de lire sterline în acest sezon

 Cluburile din Premier League vor plăti taxe de peste 1 miliard de lire sterline în acest sezon

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2011, 00:02 194

Valoarea taxelor pe care cele 20 de cluburi din Premier League le vor plăti în acest sezon va depăşi 1 miliard de lire sterline (1,13 mld. euro) datorită creşterii accentuate a salariilor jucătorilor, potrivit estimărilor firmei de contabi­litate Saffery Champness, scrie Financial Times.

Contribuţia de 1 miliard de lire sterline ar reprezenta o creştere de peste o treime pe perioada ultimelor două se­zoane. În sezonul 2009-2010 contribuţia cluburilor din Pre­mier League la bugetul Trezo­reriei s-a ridicat la 725 mil. lire sterline, aceasta inclu­zând impozite pe salarii de 458 mil. lire sterline şi contribuţii la asigurările naţionale de 188 mil. lire sterline.

De atunci, cluburile au beneficiat de o creştere cu 30% a veniturilor din dreptu­rile de difuzare, venituri pe care acestea tind să le folosească pentru majorarea salariilor.

Totuşi, creşterea contribuţiei către Trezorerie a venit în principal din rata de 50% impusă din aprilie 2010 celor cu salarii mari. Avansul a venit de asemenea din TVA majorată la 20% pentru vânzările de bilete.

Potrivit estimărilor Saffery Champness, salariile jucătorilor din Premier League pe 2009-2010 s-au situat la 1,4 mld. lire sterline, în creştere cu 5% faţă de sezonul anterior. Creşterea a venit pe fondul unei majorări salariale cu 61% în cadrul Manchester City, club deţinut de şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan din Abu Dhabi. În acest an rata majorărilor salariale este aşteptată să accelereze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO