Business Internaţional

CME Group vrea să înfiinţeze anul viitor o piaţă pentru instrumente derivate la Londra

Autor: Anca Dumitrescu

20.08.2012, 16:54 82

Bursa CME va debuta cu contracte futures valutare, potrivit unui comunicat al companiei americane cu sediul central în Chicago.

Noua bursă londoneză va folosi sistemul electronic de tranzacţionare CME Globex, iar CME Clearing Europe va procesa tranzacţiile.

CME intenţionează să depună documentele necesare la autorităţile britanice de reglementare a pieţei de capital în următoarele săptămâni.

La zece ani de la listarea la bursă, CME Group a devenit operatorul cu cea mai mare valoare de piaţă, ca urmare a profitabilităţii mai ridicate a instrumentelor derivate, faţă de cea a acţiunilor.

Compania controlează 98% din piaţa americană a contractelor futures iar peste 20% din operaţiunile sale au loc în afara orelor de tranzacţionare pe piaţa din SUA.

CME a deschis anul trecut o casă de clearing la Londra.

Noua bursă va concura Liffe şi Eurex, ai căror proprietari, NYSE Euronext şi Deutsche Boerse, au încercat fără succes să fuzioneze, din cauza opoziţiei autorităţilor europene de reglementare, din februarie.

Eurex este cea mai mare bursă de instrumente derivate din Europa, iar Liffe a doua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO