Business Internaţional

CNN dă în judecată administraţia Trump pentru revocarea acreditării jurnalistului Jim Acosta la Casa Albă

CNN dă în judecată administraţia Trump pentru...

Autor: Răzvan Botea

13.11.2018, 16:52 185

CNN dă în judecată administraţia Trump pe fondul revocării acreditării la Casa Albă a jurnalistului Jim Acosta, pe care Donald Trump l-a numit în prealabil „bădăran” şi nepotrivit pentru a lucra în agenţia de presă, transmite The Wall Street Journal.

Cererea agenţiei de ştiri este returnarea acreditării jurnalistului la Casa Albă, iar avocaţii companiei susţin că revocarea acreditării este o încălcare a drepurilor primului amendament.

Casa Albă a anunţat miercuri că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, reporterul CNN. Decizia vine după disputa pe care acesta a avut-o cu preşedintele american Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la o zi după alegerile legislative, relatează site-ul postului France 24, transmite MEDIAFAX.

În cadrul conferinţei de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos.

"Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders.

Disputa a fost declanşată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranţi din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO