Business Internaţional

Coca Cola cumpără compania de îmbuteliere din Africa de la AB InBev pentru 3,15 miliarde de dolari

Coca Cola cumpără compania de îmbuteliere din Africa...

Autor: Anca Olteanu

21.12.2016, 11:10 91

CCBA deţine operaţiuni în Africa de Sud, Namibia, Kenya, Uganda, Tanzania, Etiopia, Mozambic, Ghana şi alte state africane. Companiile au fost de acord, în principiu, ca Coca Cola să achiziţioneze cota-parte a operaţiunilor de îmbuteliere în Zambia, Zimbabwe, Botswana, Swaziland, Lesotho, El Salvador şi Honduras.

Tranzacţiile, care trebuie să primească aprobări, sunt aşteptate să fie finalizate până la finalul anului 2017.

Printre partenerii de îmbuteliere se numără Coca-Cola European Partners şi Coca-Cola Hellenic.

AB InBev a strâns 27 de miliarde de dolari din vânzarea investiţiilor sau a cotelor parte din subsidiarele companiei europene şi chinezeşti SABMiller, compensând mai mult de un sfert din cele 97,7 miliarde de dolari pe care le-a plătit pentru al doilea cel mai mare fabricant de bere din lume.

Reprezentanţii Coca Cola Co au spus, în octombrie, că vor încerca să cumpere cota pe care o deţine AB InBev în CCBA din Africa, după ce fabricantul de bere a preluat SABMiller. AB InBev este una dintre principalele firme de îmbuteliere ale rivalului Pepsi în America Latină.

Coke, care a format CCBA împreună cu SABMiller şi proprietarii sud africani ai companiei de îmbuteliere Coca-Cola Sabco în 2014, şi-a păstrat dreptul de a cumpăra cota pe care o deţine SABMiller în cazul în care s-ar schimba conducerea la nivelul companiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO