Business Internaţional

Cod roşu de poluare în Beijing. Chinezii cumpără aer curat din Canada. O sticlă de aer este de cincizeci de ori mai scumpă decât una cu apă. FOTO

18.12.2015, 16:17 3628

Nivelul de poluare din oraşele din China a ajuns atât de ridicat încât tot mai mulţi chinezi se văd obligaţi să cumpere aer curat de la magazin, îmbuteliat, pentru a putea respira corect. Canadienii pofită de această nevoie a chinezilor şi au început să le vândă aer proaspăt îmbuteliat în sticle.

Compania canadiană Vitality Air, fondată anul trecut, care a lansat afacerea în glumă, îmbuteliază acum aer din zona Parcului Naţional Banff din Munţii Stâncoşi şi îl vinde la preţuri foarte mari în China.

Un recipient cu o capacitate de 7,7 litri de aer proaspăt se vinde cu un preţ aproximativ 100 de yuani (10 lire), de 50 de ori mai scump ca o sticlă de apă minerală în China. 

Cei mai mulţi chinezi care cumpără aer sunt din marile oraşe din nord-estul şi sudul ţării, acolo unde nivelul de poluare a ajuns atât de ridicat încât autorităţile au emis recent un cod roşu de smog.

Citiţi continuarea pe mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO