Business Internaţional

Colectiv:"#FIND_US": Expoziţie foto în memoria fotografilor şi victimelor din Colectiv. Banii adunaţi în urma licitaţiei vor fi donaţi victimelor

Colectiv:"#FIND_US": Expoziţie foto în memoria...

Autor: Patricia Marinescu

10.12.2015, 09:59 109

O parte a expoziţiei amplasate la etajul întâi al centrului cultural din Capitală cuprinde 100 de fotografii realizate de Alex Chelba, Teodora Maftei, Claudiu Petre, Mihai Anghel, Cătălin Ilniţchi, Liviu Emil Zaharescu, Roxana Boghian, Cristian Mitroi, Andrada Mihăilescu şi Miluţă Flueraş, cei zece fotografi victime ale incendiului din 30 octombrie.

Alături de acestea sunt expuse alte o sută de instantenee din concerte ce aparţin mai multor colegi de breaslă, între care Paul Voicu, Andreea Gurău, Vlad Buşcă, Mugurel Tudor, Ciprian Vlăduţ, Daniel Robert Dinu, Ioana Epure, Ioana Dumitru, Cristina Petrescu şi Cătălin Dumitru.

"Voiam să organizăm oricum o expoziţie în decembrie, dar întâmplarea nefericită din Colectiv ne-a făcut să o gândim acum. Ne gândeam să facem ceva distractiv, în clubul Fabrica, să vină fiecare cu câte o fotografie. Acum încercăm să-i ajutăm pe cei care sunt în spital. Fotografiile vor fi vândute în cadrul unei licitaţii şi toţi banii vor merge către copiii care sunt în spitale", a declarat pentru MEDIAFAX fotograful Paul Voicu.

Licitaţia va fi organizată la finalul perioadei de expoziţie, iar preţul de pornire pentru fotografii va fi anunţat în curând de echipa Eventim, cea care se ocupă de acest eveniment. "Preţul va fi stabilit de cei care se ocupă de licitaţie. Noi nu ne pricepem la asta. Ştim să facem poze, să le printăm şi să le agăţăm pe pereţi", a mai spus acesta.

Cei care vor vizita spaţiul şi vor dori să liciteze, îşi pot alege imagini de la concerte susţinute de artişti şi trupe precum Black Label Society, Ozzy Osbourne, Roger Waters, Joe Satriani, Rammstein, Slash, Mike Terrana, Deep Purple, Depeche Mode, Scorpions, Texas, Hiromi Uehara, Avishai Cohen, Metallica, Sepultura, Judas Priest, Godsmack şi Down.

Expoziţia "#FIND_US" de la ArCuB Gabroveni va fi deschisă până pe 28 ianuarie şi poate fi vizitată de luni până joi, între orele 14.00 şi 22.00, şi de vineri până duminică, de la 12.00 la 22.00.

O a treia secţiune a expoziţiei, care va cuprinde 50 de fotografii cu trupa Goodbye to Gravity, din concertele susţinute de aceasta de-a lungul timpului, se va deschide pe 22 decembrie, la Casa Filipescu-Cesianu, spaţiu oferit de Muzeul Municipiului Bucureşti, şi va putea fi vizitată până pe 31 ianuarie. Mai multe detalii vor fi anunţate în curând.

Pe 30 octombrie, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa cel de-al doilea album, "Mantras of War". Discul a fost produs de Alex Pascu, liderul şi basistul grupului, şi a fost mixat la Black Rock Studios, Santorini, de Kostas Kalimeris şi masterizat de Svante Forsbäck la Chartmakers Mastering, în Finlanda.

În urma incendiului care a izbucnit în timpul concertului au murit 60 de persoane, iar alte peste 150 au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO