Business Internaţional

„Comando” CEZ, in lupta cu hotii de curent

04.02.2010, 23:06 179

O televiziune ceha a dezvaluit cel mai intunecat secret algigantului energetic de stat CEZ, unul dintre cei mai importantijucatori de pe piata de energie din Romania: compania are deaproape un deceniu o unitate de comando bine pregatita, gata saintervina in lupte de mici dimensiuni, scrie The Wall StreetJournal.

Intr-un raport al grupului italian Enel, furturile de energieelectrica reprezinta, in Romania, 5,4% din consum, mult peste mediaeuropeana, de 0,25%.

Compania ofera pregatire paramilitara unora dintre angajatipentru ca acestia sa poata interveni in cazurile in care suntcercetate potentiale cazuri de furt de electricitate, de obicei decatre operatiuni ilegale. Cei care fac parte din acest grup seantreneaza cu munitie de razboi, folosesc metode de lupta antiterosi simuleaza patrunderi in forta. Oficialii companiei spun caatunci cand inspectorii sai intra pe proprietatea unor astfel dehoti, acestia pot fi intampinati cu focuri de arma.

Politicienii cehi s-au declarat surprinsi de aceste informatii.Ministrul ceh de finante Eduard Janota este asteptat sa fiechestionat in legatura cu aceasta problema de catre Parlament inurmatoarele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO