Business Internaţional

Comisar european: Uniunea Europeană trebuie să riposteze dur la măsurile comerciale aplicate de Donald Trump

Comisar european: Uniunea Europeană trebuie să...

Autor: Mihai Draghici

24.07.2018, 19:10 90

Uniunea Europeană trebuie să riposteze dur la măsurile comerciale aplicate de preşedintele SUA, Donald Trump, şi să îl "readucă unde îi este locul", afirmă comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, care pledează pentru acorduri cu statele americane, pentru a evita Casa Albă.

"Eu sunt adeptul abordărilor dure. Pentru că, după cum bine ştiţi, nu îmi plac abordările blânde. Metoda pentru o persoană care încearcă să te intimideze într-un mod iresponsabil este să îi ripostezi prin intimidare", a declarat Phil Hogan, citat de publicaţia Irish Times.

"Dacă Uniunea Europeană, care are 500 de milioane de locuitori, este unită, vom reuşi să îi arătăm preşedintelui Donald Trump eroarea în care se află. O atitudine fermă şi constantă îl va readuce pe acest om unde îi este locul. Pentru că, altfel, el va continua cu toate activităţile economice, dacă reuşeşte să scape fără urmări după aceste măsuri", a subliniat oficialul UE, denunţând "atitudinea naţionalistă" a lui Donald Trump.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va deplasa miercuri în Statele Unite, pentru discuţii pe teme comerciale, în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO