Business Internaţional

Comisar UE către Grecia: nu mai cautăţi ţapi ispăşitori şi munciţi mai mult să vă reveniţi

Comisar UE către Grecia: nu mai cautăţi ţapi ispăşitori şi munciţi mai mult să vă reveniţi

Autor: Marius Oncu - Mediafax

20.02.2012, 09:58 993

Grecia ar trebui să înceteze să mai caute ţapi ispăşitori în străinătate pentru propriile probleme şi ar trebui să muncească mai mult pentru a ieşi din actuala situaţie economică dificilă, a declarat comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, citat de AFP.

"Sper ca grecii să se concentreze asupra reconstrucţiei ţării în loc să dea vina pentru problemele lor pe ţapi ispăşitori din afară", a spus Reading, într-un interviu pentru cotidianul austriac Kurier.

Aprobarea celui de-al doilea pachet de împrumuturi externe pentru Grecia, în valoare de 130 de miliarde de euro, a fost amânată de mai multe ori, oficialii europeni fiind nemulţumiţi că statul elen nu a implementat măsurile de austeritate convenite.

"Solidaritatea nu este gratuită. Grecia trebuie să aibă propria contribuţie. Sper că miniştrii de Finanţe să ajungă la o înţelegere pentru pachetul de ajutor. Dar cu anumite condiţii. Banii nu ar trebui aruncaţi într-o prăpastie fără fund", a spus Reading.

Guvernul elen a adoptat noi măsuri de austeritate pentru anul acesta, măsură cerută de liderii europeni pentru aprobarea ajutorului extern de 130 de miliarde de euro.

Miniştrii de Finanţe din uniunea monetară se vor întâlni luni, pentru a discuta pachetul financiar, al doilea după ce în 2010 au aprobat împrumuturi de 110 miliarde de euro pentru statul elen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO