Business Internaţional

Comisia de anchetă ONU dă verdictul: În Ucraina au fost comise crime de război

Comisia de anchetă ONU dă verdictul: În Ucraina au...

Autor: Petru Mazilu

27.09.2022, 14:31 46

O comisie ONU a descris drept dezastruoasă situaţia drepturilor omului în Ucraina şi a stabilit că în timpul conflictului au fost comise crime de război, potrivit BBC.

Comisia de anchetă a ONU care investighează acuzaţiile de încălcări ale drepturilor omului în Ucraina a ajuns la concluzia că au fost comise crime de război.

În raportul prezentat Consiliului ONU pentru drepturile omului de la Geneva, reprezentanţii comisiei au declarat că au descoperit „încălcări, cum ar fi utilizarea ilegală a armelor explozive, atacuri nediscriminatorii, încălcări ale integrităţii personale, inclusiv execuţii, tortură şi rele tratamente, violenţă sexuală şi de gen".

De asemenea, pe baza investigaţiilor sale privind evenimentele din regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov şi Sumi, comisia internaţională independentă de anchetă a concluzionat că „în Ucraina au fost comise crime de război".

În plus, preşedintele comisiei a declarat că echipa sa a fost „impresionată de numărul mare de execuţii în zonele pe care le-a vizitat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO