Business Internaţional

Comisia Europeană a suspendat plăţile către Ungaria prin intermediul a trei fonduri comunitare

Comisia Europeană a suspendat plăţile către Ungaria...

Autor: Anca Dumitrescu

14.08.2013, 19:42 397

Comisia Europeană a suspendat plăţile către Ungaria prin intermediul Fondului European pentru Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune şi Fondul Social European, a declarat miercuri o sursă comunitară agenţiei ungare MTI, potrivit Portfolio.hu.

Sursa a confirmat suspendarea finanţării europene a opt programe operaţionale, dar nu a putut preciza mărimea fondurilor blocate şi nici cât ar putea pierde Ungaria dacă nu respectă reglementările europene.

Oficialul a spus că finanţarea a fost blocată după ce Comisia Europeană a identificat "deficienţe majore" în controlul şi auditul programelor respective.

Sursa a subliniat că relatările din presa locală şi internaţională potrivit cărora Ungaria ar putea pierde fonduri comunitare în valoare de 2,7 miliarde de euro sunt exagerate.

În astfel de cazuri Comisia cere oricărui stat membru să rezolve neregulile, apoi analizează măsurile propuse de guvern şi face recomandări pentru corectarea problemelor.

În prezent, CE analizează situaţia şi măsurile corective propuse de Ungaria, a precizat oficialul UE. El a adăugat că autorităţile de la Bruxelles ştiu că problema reprezintă o prioritate pentru Ungaria, iar guvernul acestei ţări încearcă să remedieze neregulile constatate.

Janos Lazar, secretar de stat care conduce cancelaria premierului ungar şi Agenţia pentru Dezvoltare Naţională, a declarat luni că guvernul va concepe urgent un plan pentru evitarea pierderii fondurilor disponibile în exerciţiul bugetar 2007-2013.

El a arătat că în prezent UE nu finanţează 13 din 15 programe operaţionale ale Ungariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO