Business Internaţional

Comisia Europeană alocă 1 milion de euro ca asistenţă umanitară în urma cutremurului din Afganistan

Comisia Europeană alocă 1 milion de euro ca asistenţă...

Autor: Mediafax

23.06.2022, 17:33 45

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că alocă fonduri umanitare în valoare de 1 milion de euro pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor afectaţi de cutremurul de miercuri.

Potrivit unui comunicat al CE, pentru a asigura o intervenţie rapidă în zonele îndepărtate şi dificil de accesat, UE va acorda finanţarea umanitară prin intermediul unor parteneri deja activi în ţară, inclusiv organizaţii neguvernamentale şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Finanţarea va răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor, precum furnizarea de asistenţă medicală, apă, servicii de salubrizare şi igienă, adăposturi şi servicii de protecţie pentru comunităţile cele mai afectate şi defavorizate.

„În Afganistan, criza umanitară deja devastatoare e agravată şi mai mult de un cutremur mortal. Avem personal UE pe teren care evaluează încă amploarea distrugerilor, dar primele rapoarte indică faptul că peste 1.000 de afgani şi-au pierdut viaţa, iar un număr şi mai mare au fost răniţi. Se estimează că 270.000 de locuitori ai zonelor afectate vor avea nevoie de ajutor de urgenţă. Răspunsul UE constă în mobilizarea unui sprijin iniţial de urgenţă în valoare de 1 milion EUR. Partenerii noştri umanitari de încredere vor furniza ajutorul celor mai afectaţi dintr-o ţară deja extrem de fragilă. UE este pregătită să ofere asistenţă suplimentară”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor.

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 a avut loc miercuri dimineaţa la aproximativ 160 km la sud-est de Kabul, în munţi, în apropierea graniţei cu Pakistanul.

Cutremurul a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane şi 1.500 de răniţi. Mai mult de 3.000 de case au fost distruse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO