Business Internaţional

Comisia Europeană impune taxe vamale la importuri de biocarburanţi din Indonezia

Comisia Europeană impune taxe vamale la importuri de biocarburanţi din Indonezia

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13 aug 2019 200

Comisia Europeană a anunţat, marţi, decizia de a impune taxe vamale la importurile de biocarburanţi din Indonezia, în contextul suspiciunilor privind alocarea de subvenţii de stat, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Noua reglementare, publicată în Jurnalul Oficial, impune taxe vamale cuprinse între 8% şi 18% asupra importurilor de biocarburanţi care sunt subvenţionate de statul indonezian.

"O investigaţie a Comisiei Europene a evidenţiat că producătorii indonezieni de biocarburanţi beneficiază de subvenţii, de avantaje fiscale şi de acces la materii prime la preţuri sub cele de pe piaţă. Acest lucru riscă să genereze prejudicii economice pentru producătorii din Uniunea Europeană", subliniază Executivul UE.

Comisia Europeană precizează că aceste drepturi compensatorii sunt provizorii şi că investigaţiile continuă, cu posibilitatea de a impune măsuri definitive până la jumătatea lunii decembrie.

Conform cifrelor Uniunii Europene, piaţa europeană de biocarburanţi are o cifră de afaceri de nouă milioane de euro anual, iar importurile din Indonezia sunt de 400 de milioane de euro.