Business Internaţional

Comisia Europeană insistă asupra introducerii unui salariu minim la nivelul întregii UE

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

05.06.2020, 00:00 340

Comisia Europeană insistă asupra faptului că salariile minime care ar asigura că muncitorii din UE îşi câştigă un trai decent sunt cruciale pentru recuperarea din criza provocată de pandemia de COVID-19. De aceea, executivul european a lansat o nouă rundă de consultări cu partenerii sociali, scrie Euractiv.

„Toată lumea merită o viaţă decentă“, a declarat comisarul UE pentru piaţa muncii Nicolas Schmit, care a menţionat că angajaţii cu salarii mici „ne-au ţinut în viaţă societăţile şi economiile atunci când toţi ceilalţi au fost obligaţi să se oprească“ în timpul pandemiei, „însă, în mod paradoxal, ei vor fi cel mai puternic loviţi de criză“. Categoriile de angajaţi considerate esenţiale, impactul măsurilor de izolare şi declinul economic cauzat de criză au expus şi mai mult inegalităţile existente nu numai între statele Europei, ci şi în interiorul statele membre.

Comisarul Schmit crede că „eforturile pentru o iniţiativă privind salarii minime în UE sunt un element esenţial al strategiei noastre de recuperare“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO